Terugblik Bijeenkomst Mind the Gap!

Mind the Gap! #2

Donderdag 22 september, tijdens de European Social Innovation Week 2016, presenteerde BrabantKennis in de Tilburgse Spoorzone de eerste resultaten van de verkenning ‘Mind the Gap!’.

voorkant-terugblik-mind-the-gapLees hier de terugblik op de bijeenkomst, inclusief inhoudelijk verslag, foto’s en tweets!

Onder leiding van Carla van Loon gingen zo’n 150 aanwezigen het gesprek aan met onder andere:

Isis Boot en Anne van Strien namen ons mee op fietsexpeditie door Brabant: wat zijn zij tegen gekomen op de tandem door Brabant? Welke verschillen ervaren mensen en in hoeverre vinden zij dat een probleem?

Roderik Ponds (Atlas voor Gemeenten) deelde de eerste resultaten van onderzoek naar verschillen in Brabant: waar wonen hoog- en laagopgeleiden in Brabant, hoe staat het met verschillen in inkomen, gezondheid en sociale netwerken op de Brabantse kaart, hoe zien de verschillen tussen stad en platteland er uit, tussen West- en Oost-Brabant, tussen jong en oud etc. etc.

Josse de Voogd liet zien in hoeverre er sprake is van politieke verschillen in Brabant: hoe stemmen de Brabanders en hoe is dat de afgelopen jaren veranderd? Is Brabant een provincie van proteststemmen geworden?

Zowel het essay ‘Brabant Mozaïek, politieke scheidslijnen op de kaart’ dat Josse de Voogd voor BrabantKennis schreef en de compilatievideo die Isis Boot en Anne van Strien maakte van hun expeditie op de tandem zijn digitaal te raadplegen.

 

 

FILM ‘MAAK JE STAD’

Na de bijeenkomst Mind the Gap! werd de film ‘Maak je stad’ getoond door Pop Up Cinema. Een mooie documentaire waarin zes projecten van verschilmakers in ‘s-Hertogenbosch zijn geportretteerd: een weggeefwinkel, een moestuinakker, een boksschool, een catwalk voor nét even andere modellen en een verslavingsopvang. Inspirerende verhalen die laten zien hoe verschillen overbrugd worden. Meer weten: www.maakjestad.nu