Terugblik Brabant Robot Challenge

Brabant kan een belangrijke rol spelen in de frontlinie van de wereldwijde roboticarevolutie. De kennis, technologie en ervaring is hier aanwezig. Wat is nodig om de kansen te grijpen? Dat was de vraag die centraal stond tijdens het inspirerende slotevenement van de Brabant Robot Challenge.

De avond vormde het slot van de Brabant Robot Challenge: een unieke multidisciplinaire leergang van vier instellingen voor hoger onderwijs in Brabant – Tilburg University, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogeschool. Gespreksleider Ruben Kolfschoten (BOM) opende de avond en heette de ruim 150 aanwezigen welkom in het Natlab te Eindhoven.

Na een kort vraaggesprek met Bert Pauli (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) gaf hij het woord aan Maarten Steinbuch (hoogleraar robotica, TU/e) voor een inspirerende keynote. Hierna pitchten studenten van de betrokken onderwijsinstellingen hun ideeën voor de toepassing van robotica in de zorg voor een professionele jury, bestaande uit Elphi Nelissen (SER Brabant, TU/e), Maarten Steinbuch en Paul van Kampen (Beagle Brabant).

Robot Pepper lanceerde vervolgens de Brabantse Robot Agenda opgesteld door BrabantAdvies, BrabantKennis, Beagle Brabant en de BOM. De hierin opgenomen voorstellen waren onderwerp van gesprek tijdens het gesprek met  Mark Menting (directeur Smart Robotics), Ton Wilthagen (hoogleraar arbeidsmarkt, Tilburg University)  en Bert Pauli.

Een uitgebreide inhoudelijke terugblik inclusief foto’s en tweets lees je hier.

IN DE MEDIA:

 

Fotografie: Willeke Machiels