Longread: Hoe maken we de cirkel rond?

Kijk op Brabant 2015-2016: longread V

De provincie Noord-Brabant heeft een stevige ambitie geuit: Noord-Brabant als dé hotspot voor circulaire economie. Een belangrijk streven, aangezien de eenentwintigste eeuw draait om grote grondstoffenschaarste. We móéten daarom grip krijgen op de grondstoffen. In het belang van het milieu, maar ook om geopolitieke en economische redenen. De opgave luidt: groene groei!

Wie in de toekomst wil blijven verdienen, moet hoe dan ook vergroenen. En wie daarin vooroploopt, grijpt een unieke kennis- en concurrentiepositie. Hoe kan Brabant deze ambitie waarmaken? Bedrijven en burgers kunnen de transitie naar een circulaire economie met nieuwe bedrijvigheid, kennis, werkgelegenheid en innovatie niet alleen bewerkstelligen. Wat nodig is, is een actieve overheid. Een wervend perspectief dat kansen creëert en richting geeft aan initiatieven van onderop. BrabantKennis doet aanbevelingen over de toekomst van de Brabantse kringloopeconomie in deze vijfde, en daarmee laatste, longread in de reeks Kijk op Brabant 2015-2016.

In deze vijfde longread staat de volgende vraag centraal: Hoe maken we de cirkel rond?

Met de Kijk op Brabant duikt BrabantKennis in de cijfers, maar vooral ook in de wereld daarachter. Hoe staat Brabant er nou écht voor? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? En voor welke uitdagingen staan onze provincie en haar inwoners?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening, aanvullingen en ideeën! Laat hieronder gerust een reactie achter.