Isis Boot

Foto Isis BootIsis Boot (1983) is Social Designer en Sociaal Geograaf. Opgeleid aan de Design Academy Eindhoven en aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze zich specialiseerde in Stedelijke Geografie, zoekt en legt ze verbindingen tussen de theoretisch conceptuele en de geleefde stad, sociaal wetenschappelijk onderzoek en design methoden.

In 2008 was Isis mede-oprichter/bedenker van VERS: Eindhovens eerste wijkgerichte social design collectief, gehuisvest in het beruchte Woensel West. Daar ontwikkelde ze een ontwerpend onderzoekende manier van kijken naar en opereren in de stad, de wijk en de sociale processen daarbinnen, door middel van experiment, interventie en observatie. In haar werk en studies gaat speciale aandacht uit naar stedelijke transformatie ‘van binnenuit’. Hierin staan sociale duurzaamheid, beleving van de (openbare) ruimte en het ontwikkelen van nieuwe vormen van stadmaken centraal, waarbij lokale context, procesgerichtheid en de interactie tussen mens en de fysieke omgeving belangrijke peilers zijn.

Voor de Verkenning Mind the gap gaat Isis, in opdracht van BrabantKennis en in samenwerking met Anne van Strien, op expeditie door Brabant.