Josse de Voogd

Foto Josse de VoogdJosse de Voogd (1983) is zelfstandig onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in de geografie van het stemgedrag, een thema dat raakt aan geschiedenis, ongelijkheid en identiteit.

Van zijn hand verscheen het boek ‘Bakfietsen en Rolluiken, de electorale geografie van Nederland’ (Bureau de Helling). Grote opdrachtgevers waren onder meer het Ministerie van Binnenlandse Zaken, met studies naar nieuwe maatschappelijke tegenstellingen op de kaart en een analyse van het debat over ongelijkheid, het World Policy Journal, met een studie naar de electorale geografie van Europa en De Volkskrant. Daarnaast is Josse als onderzoeker en docent verbonden aan de afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies van de Universiteit van Amsterdam.

Voor de verkenning ‘Mind the Gap’ schrijft Josse een essay over de politieke kaart van Brabant. Over dit essay gaat hij in gesprek tijdens de bijeenkomst Mind the Gap op 22 september. Ook gaat hij mee op fietsexpeditie.