Leden Ontwikkelraad

Stavros Zouridis – voorzitter

Stavros Zouridis foto

Stavros Zouridis (1968) is als hoogleraar Bestuurskunde en vice-decaan onderwijs verbonden aan de Universiteit van Tilburg en aan WagenaarHoes als organisatieadviseur. In zijn werk ligt de nadruk op empirisch onderzoek naar de rechtsstaat vanuit een juridisch-bestuurskundige benadering. Zouridis promoveerde in 2000 cum laude op een onderzoek naar de wisselwerking tussen wetgeving, uitvoerings-organisaties en ICT. Sinds 2005 is zijn onderzoek toegespitst op rechtshandhaving en organisaties die zich daarmee bezighouden. Zouridis was van 2005 tot 2010 als Directeur Algemene Justitiële Strategie (AJS) verbonden aan het voormalige Ministerie van Justitie. Tussen 1993 en 2005 werkte Zouridis mee aan het opbouwen van Publiek Domein bv (Utrecht), waar hij verantwoordelijk was voor de opleidingsprogramma’s voor politici en bestuurders. Naast zijn onderzoek, onderwijs en bestuurlijke activiteiten is Zouridis als co-decaan verantwoordelijk voor de Master of Public Administration opleiding en de opleiding voor de top van het Openbaar Ministerie van de NSOB.

Bart Brouwers

Bart Brouwers (1960) is hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en mede-eigenaar van het Eindhovense mediabedrijf Media52 BV, de uitgever van e52.nl, de krant E52 en diverse events rondom innovatie. Daarnaast heeft hij zijn eigen journalistiek advies- en productiebureau Zeelbergmedia BV. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van Dagblad De Limburger en gratis dagblad Spits. Hij was oprichter van dichtbij.nl en leidde als hoofdredacteur de uitgroei ervan tot het tot het grootste Nederlandse netwerk van lokale nieuwssites. Naast zijn normale werk is Brouwers lid van de beroepenveldcommissie van Fontys Hogeschool voor Journalistiek en leidt hij “De Challenge, de jaarlijkse startup-wedstrijd voor jonge journalisten. Brouwers schreef drie boeken: Alles voor het Nieuws, Wielrennen en Na de Deadline. Bart Brouwers is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Imke Carsouw

20140915-BrabantKennis_Portretten_LR_003_

Imke Carsouw is sinds juni 2012 algemeen directeur van ontwikkelingsmaatschappij Brainport Development. Carsouw is geboren en opgegroeid in Deurne. Na haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam vervulde zij verschillende functies bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In 1997 stapte ze over naar het toenmalige ministerie van Economische Zaken, waar ze vooral actief is geweest rond de thema’s innovatie en ondernemerschap. Vanuit het ministerie was zij van 2005 tot 2010 verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een economische visie en actieplan voor de technologische topregio Zuidoost-Nederland. Daarna was Carsouw bij het directoraat-generaal voor Ondernemen en Innovatie verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en uitvoering van het generieke ondernemerschapbeleid gericht op het MKB.

Marusjka Lestrade

Marusjka Lestrade is wethouder in de gemeente Boxtel. Haar portefeuille bestaat uit onderwijs, jeugd, zorg, welzijn, kunst, cultuur, regionale economie en innovatie. Ze is actief voor D66 sinds 1996, zowel in de gemeenteraad van Boxtel (4 jaar), als voor Provinciale Staten (bijna 12 jaar) als fractievoorzitter. Oorspronkelijk is Marusjka afkomstig uit de gezondheidszorg, waarna ze zich meer is gaan richten op de management- en organisatietaken. Vanaf 2002 tot 2012 was ze directeur van Stichting Brede Scholen Boxtel, met innovatie als hoofdtaak.

Kim Spinder

20140915-BrabantKennis_Portretten_LR_001_

Kim Spinder kan het beste omschreven worden als innovator en ‘piraat’ met een missie: organisaties in beweging krijgen onder het motto ‘The Future Is Now’. Spinder heeft een gave om zaken net even anders aan te pakken en mensen hier enthousiast voor te maken. Behalve organisatieadviseur is ze een veelgevraagd spreker zowel in de publieke sector als in het bedrijfsleven. Daarnaast doet ze veel workshops over muiten, slimmer samenwerken/stoppen met mail, de organisatie van de toekomst en sociale media, net als train-de-trainer-trajecten. Ze is als adviseur betrokken bij organisatieveranderingsvraagstukken rondom innovatie, de organisatie van de toekomst en de inzet van social media. Daarnaast zit ze in diverse Raden van Advies. Kim houdt van leren door te doen en te experimenteren. Zo is ze vanaf januari 2011 gestopt met het gebruik van e-mail. Volgens eigen zeggen heeft het haar leven veranderd. Doordat ze zoveel vragen krijgt over haar e-mailloze bestaan, schreef ze een boek met tips. Kim is oprichter de beweging We Quit Mail, het OpenLab en Deelstoel, waarmee ze internationaal in de prijzen viel.

Annemie Burger – adviserend lid

BurgerAnnemie01102013provinciesecretarisper01012014

Sinds 1 januari 2014 is Annemie Burger provinciesecretaris/algemeen directeur van de provincie Noord-Brabant.

Joks Janssen – directeur

Joks Janssen. Foto: Joyce van Belkom

Joks Janssen (Berlicum, 1975) is als architect/stedenbouwkundige opgeleid aan de TU Eindhoven. Janssen promoveerde in 2005 cum laude aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift Vooruitdenken en verwijlen. De (re)constructie van het plattelandschap in Zuidoost-Brabant, 1920-2000. Momenteel is hij Hoofd Kennis en Onderzoek bij de Provincie Noord-Brabant en bijzonder hoogleraar ruimtelijke planning en cultuurhistorie aan Wageningen University. Janssen heeft een voorliefde voor oude industriesteden die zich niet kunnen verlaten op een fraai stadsbeeld en waar vernieuwing en creativiteit aan de orde van de dag is. Daarom woont hij in Tilburg.