Longread: Blijft Brabant ’t maken?

Kijk op Brabant 2015-2016: longread I

In deze eerste longread van de serie ‘Kijk op Brabant 2015-2016’ nemen we de toekomst van de Brabantse maakindustrie onder de loep.

De combinatie van internet of things, big data, robotisering en 3D-printen, zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. Steeds meer werk wordt geautomatiseerd of gebeurt in het buitenland. Maar ook steeds meer dingen worden ánders geproduceerd: gepersonaliseerd en ambachtelijk in onder andere fab labs en selfmade fabrieken.

Hoe blijven we de concurrentie vanuit het goedkope buitenland voor? Waar staat de slimme fabriek van de toekomst? In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers historie en toekomst.

In deze eerste longread staat de volgende vraag centraal: Blijft Brabant  ’t maken?!

Met de Kijk op Brabant duikt BrabantKennis in de cijfers, maar vooral ook in de wereld daaráchter. Hoe staat Brabant er nou écht voor? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? En voor welke uitdagingen staan onze provincie en haar inwoners?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening, aanvullingen en ideeën! Laat hieronder gerust een reactie achter.

  • renepare

    Door een sterk ontwikkelde voedingsbodem van Makers van divers pluimage en een Ecosysteem dat zich uitstrekt van Grassroots tot en met High Tech is de Brabantse samenleving meer en meer onafhankelijk en wendbaar. Mede dankzij het snel absorberen van nieuwe technieken en kennis in onderwijs, startups en sociale innovatie.