Maak het verschil

Op zoek naar oplossingen voor groeiende ongelijkheid in Brabant

Voor iedereen die zich betrokken voelt bij de groeiende ongelijkheid in de Brabantse samenleving en een actieve bijdrage wil leveren aan mogelijke oplossingsrichtingen.

Dit evenement is onderdeel van de verkenning Mind the Gap! naar verschillen in de Brabantse samenleving. We leven steeds meer in gescheiden werelden. Ook in Brabant: steeds vaker zoeken we gelijkgestemden op. Dat zit hem niet in inkomen, maar vooral in opleiding, (kans op) werk en welzijn. Wat betekenen de groeiende verschillen in opleidingsniveau, inkomen, de plekken waar mensen wonen en de waarden die ze belangrijk vinden? En wat kunnen we doen om deze verschillen te overbruggen? Het is niet de financiële maar juist de sociale ongelijkheid tussen mensen en regio’s die dé grote opgave voor Brabant gaat vormen.

Op deze middag laten we ‘life as we know it’ volledig los. Op deze dag maak je kennis met frisse ideeën van inspirerende denkers en doeners, die praktisch bruikbaar zijn in je eigen praktijk, daar waar jij het verschil kan maken. Zodat we samen richting kunnen geven aan onze toekomst met elkaar.

Programma en locatie: In de maak en nog niet bekend, hou deze pagina in de gaten voor een update!