Zoek de verschillen: Hoe gelijk zijn we nog in Brabant?

Mind the Gap! #3

cover-mind-the-gap-3

Op verzoek van BrabantKennis heeft Atlas voor gemeenten de feiten en cijfers over verschillen in de Brabantse samenleving in kaart gebracht. Wat blijkt: de ongelijkheid in Brabant zit hem niet in inkomen, maar vooral in opleiding, (kans op) werk en welzijn. Het is daarom niet de economische maar juist de sociale ongelijkheid tussen mensen en regio’s die dé grote opgave voor Brabant gaat vormen. De belangrijkste punten uit het onderzoek hebben wij samengebracht in boekje #3 ‘Zoek de verschillen. Hoe gelijk zijn we nog in Brabant?’ in de reeks ‘Mind the Gap!’ en lees je hier!


In de media:

 

cover-rapport-atlas-voor-gemeenten

Verder lezen?

Het onderzoek naar ongelijkheid in Brabant is uitgevoerd door Atlas voor gemeenten in opdracht van BrabantKennis. De belangrijkste punten uit het onderzoek hebben wij samengebracht in boekje #3 ‘Zoek de verschillen. Hoe gelijk zijn we nog in Brabant?’. Het complete rapport van Atlas voor gemeenten vind je hier.

Verkenning Mind the Gap!

Het onderzoek ‘Zoek de verschillen. Hoe gelijk zijn we nog in Brabant?’ is het derde tussenproduct van de bredere verkenning van BrabantKennis naar de verschillen in de samenleving. Ook verschenen in de reeks Mind the Gap!:

#1 ‘Brabants mozaïek, politieke scheidslijnen op de kaart’ van Josse de Voogd

#2 ‘Terugblik bijeenkomst Mind the Gap! 22 september 2016’

#4 ‘Terugblik Vooruitdenkerslezing ‘Ongelijk maar fair’ 24 november 2016′

Uiteindelijk zullen alle onderzoeken, analyses en tussenproducten in het voorjaar van 2017 leiden tot een brede verkenning, inclusief aanbevelingen.