Werksessie Geluk met een zachte G

Tijdens de eerste dag van de European Social Innovation Week 2015 organiseerden BrabantKennis en het PON een werksessie over het geluk van de Brabander, met als inspirerende gastsprekers Sanne Blauw (econometrist en journalist De Correspondent) en Peter Achterberg (socioloog Tilburg University). Onder leiding van Joks Janssen (directeur BrabantKennis) spraken maandagmiddag 14 september zo’n 40 geïnteresseerden in de Club Smederij in de Spoorzone van Tilburg over ‘Geluk met een zachte G.’

‘Geluk met een zachte G’ is de titel van de zoektocht naar het Bruto Regionaal Geluk van Brabant. Met deze zoektocht willen BrabantKennis en het PON de komende tijd in de provincie-Noord-Brabant een impuls geven aan het debat over een nieuwe economie en daarmee een nieuwe kijk op Brabant. Hoe kunnen we vooruitgang meten, naast puur en alleen economische groei? Aspecten zoals geluk en welzijn zijn daarbij van cruciaal belang. Wetenschappers en politici zijn dan ook meer en meer geïnteresseerd in het verzamelen en analyseren van geluksdata. Maar hoe meten we geluk? En wat kunnen we ermee? Deze zoektocht mondt dit najaar uit in een digitale longread over het geluk van Brabant, als onderdeel van de Kijk op Brabant.

Lees hier de blog over de bijeenkomst: ‘Toen was geluk nog heel gewoon…’ 

Koen Vinckx (onderzoeker bij het PON) presenteerde tijdens de werksessie de eerste resultaten van het geluksonderzoek dat het PON in opdracht van BrabantKennis onder tal van Brabanders uitvoerde.

 

Geluk met een zachte G in de media:

 

ESIW15-logo1

BK_merkteken_brabant_rgb_pos_0072-01PON-logo_websafeRGB_300%20(2)

 

Fotografie: Willeke Machiels