Longread: Is gemiddeld goed genoeg?

Kijk op Brabant 2015-2016: longread II

De grote stad is booming. Met name jong hoogopgeleid talent verruilt de geboortegrond voor de florerende grote centrumsteden (Eindhoven, Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg) met hoger onderwijs en een cultureel klimaat. En dat heeft gevolgen voor de Brabantse middelgrote steden (midsize Brabant).

Steden zoals Roosendaal, Oss en Oosterhout met tussen de circa 50.000 en 100.000 inwoners. Hebben zij genoeg in huis om (nieuwe) bewoners te boeien en aan zich te binden of is op termijn bevolkingsgroei onafwendbaar? In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers, historie en toekomst.

In deze tweede longread verdiepen we ons in de toekomst van wonen in Brabant en staat de volgende vraag centraal: Is gemiddeld goed genoeg?

In de media:

Met de Kijk op Brabant duikt BrabantKennis in de cijfers, maar vooral ook in de wereld daaráchter. Hoe staat Brabant er nou écht voor? Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? En voor welke uitdagingen staan onze provincie en haar inwoners?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening, aanvullingen en ideeën! Laat hieronder gerust een reactie achter.